Portal Oficial de Turisme d'Eivissainfo@ibiza.travelSALA DE PREMSA ACTUALITAT

Viu el XXVIII Festival de Poesia de la Lluna de Juny

Aquest dijous 13 de juny comença el Festival de Poesia de la Lluna, que es prolongarà fins diumenge 16 de juny a diversos punts de l’illa.

Aquest dijous 13 de juny comença el Festival de Poesia de la Lluna, que es prolongarà fins diumenge 16 de juny a diversos punts de l’illa.

La trobada oferirà actuacions musicals i folklòriques i grans dosis de versos per esgotar els darrers dies de la primavera eivissenca de la mà dels seus ideòlegs, els artistes Carles Fabregat i Joan Murenu. La inauguració d’aquesta cita tindrà lloc a les 20.00 hores a la llibreria Sa Cultural, amb un col·loqui protagonitzat pels poetes Julio Herranz i Ben Clark, en què abordaran el present, el passat i el futur d’aquest estil literari.

Divendres 14 de juny se celebren els 50 anys de poesia als escenaris de Maria del Mar Bonet. L’artista mallorquina, Medalla d’Honor del Parlament de Catalunya i doctora honoris causa pel Consell de Govern de la Universitat de les Illes Balears, actuarà amb Dani Espasa al claustre de l’Ajuntament d’Eivissa.

Per continuar amb aquest programa d’activitats, dissabte el festival es traslladarà a Sant Miquel de Balansat, concretament fins a la seva església, on a les 12.00 hores tindrà lloc un homenatge al poeta eivissenc Marià Villangómez presentat pel director de l’Enciclopèdia d’Eivissa i Formentera, Felip Cirer, en què participaran el cantant Joan Murenu i la Colla de Balansat. A la nit, els actes es traslladaran al claustre de l’Ajuntament d’Eivissa amb la Nit de Poesia, al llarg de la qual els poetes Margarita Ballester, Annie Bats, Joao Luis Barreto, Ben Clark, Mercè Climent, Antonio Colinas, Maria T. Ferrer, Antonio Lucas, Biel Mesquida i Eva Tur recitaran els seus versos emparats en la interpretació al piano de Santi Pérez.

En darrer lloc, diumenge 16 clourà la vint-i-vuitena edició del Festival de Poesia de la Lluna de Juny la lectura dramatitzada Mort Roca Amor, d’Àngels Escandell i Toni Roca, a la llibreria Sa Cultural a partir de les 19.30 hores.