Portal Oficial de Turisme d'Eivissainfo@ibiza.travelSALA DE PREMSA

Eivissa: un exemple de promoció turística sostenible

Eivissa afronta actualment un repte doble: d’una banda, preservar els seus recursos naturals i, de l’altra, garantir la qualitat de vida dels seus residents, sense renunciar al turisme.

Eivissa afronta actualment un repte doble: d’una banda, preservar els seus recursos naturals i, de l’altra, garantir la qualitat de vida dels seus residents, sense renunciar al turisme.

En aquest sentit, des de la plataforma Eivissa Sostenible, que engloba institucions públiques i empreses, s’impulsen diferents iniciatives de promoció, de mobilitat sostenible i d’accessibilitat que tenen com a objectiu donar solució als reptes mediambientals i socials que representen els més de tres milions de turistes que visiten anualment l’illa. Eivissa busca convertir-se així en un referent del nou turisme modern i compromès que té com a pretensió generar un equilibri entre el seu entorn i el seu respecte i gaudi.

Per això s’han repartit una sèrie de materials com ampolles, bosses i motxilles reutilitzables per tal de conscienciar la població de la importància d’eradicar els plàstics d’un sol ús. I és que les illes són la primera comunitat autònoma d’Espanya a prohibir l’ús de plàstics d’un sol ús a tot l’arxipèlag.

També s’han creat dos-cents mil ecocendrers per evitar que les burilles acabin embrutant la sorra de les platges i que porten imprès un decàleg perquè els turistes puguin col·laborar en la conservació de l’entorn del qual gaudeixen tant durant les vacances.

D’aquesta manera, es convida els viatgers sostenibles a consumir productes locals i de temporada, a evitar els plàstics d’un sol ús, com bosses o gots, a dutxar-se en lloc de banyar-se i a respectar la natura en aparcar, per exemple, els vehicles, a més d’utilitzar el transport públic.

En aquesta línia, des de l’1 de juliol s’ha limitat l’accés a la platja de Benirràs cada diumenge per evitar la massificació i per vetllar per la seguretat dels seus usuaris. Per arribar fins a aquesta platja s’habiliten autobusos llançadora. Aquesta limitació se suma a la iniciativa de Platges Connectades, que convida a gaudir-ne en transport públic per protegir l’entorn.

Així, des d’Eivissa Sostenible es fa un pas més per crear una altra manera de fer turisme, que és possible i necessària. Un model més creatiu, futurible i intel·ligent basat en el respecte i en la posada en valor del patrimoni natural, artístic i cultural de l’illa.