Portal Oficial de Turisme d'Eivissainfo@ibiza.travelSALA DE PREMSA

El Bloop Festival envaeix els carrers d’Eivissa en la seva novena edició sota el lema “Resiliència”

Aquesta cita cultural mostra el treball d’alguns dels principals artistes urbans d’Europa des del 15 d’agost fins al 5 de setembre.

Aquesta cita cultural mostra el treball d’alguns dels principals artistes urbans d’Europa des del 15 d’agost fins al 5 de setembre.

El festival d’art proactiu Bloop Festival ja ha envaït els carrers d’Eivissa en la seva novena edició sota el títol de “Resiliència” i des del passat 15 d’agost fins al 5 de setembre mostrarà el treball d’alguns dels principals artistes urbans d’Europa a la capital de l’illa. Noms propis com ara AMADAMA, Silvia Ramacca, Trans Lasagne, Said Dokins, Biokip Atelier, Pineapple Crocodile, Koba, Ben Eunea o Vlady s’encarregaran durant un mes de vestir de color els edificis i els enclavaments de la localitat per tal de demostrar la màgia d’aquest estil pictòric.

Aquest festival torna a la seva activitat a Eivissa després de presentar-se a Milà, i a continuació viatjarà fins a Tòquio. Des dels seus inicis, el Bloop Festival ha demostrat que “amb una mica d’esforç i implicació, les zones denigrades poden ser estèticament atractives”, segons afirmen els seus organitzadors. Una iniciativa que ja ha esdevingut l’espectacle de més llarga vida d’Eivissa, omplint d’art els carrers de l’illa en les seves diferents edicions i en un dels vuit festivals d’art urbana més interessants del món, segons la guia Lonely Planet.

La ubicació dels murals no es coneixerà fins al moment en què les obres cobrin vida a les seves parets i no hi ha ni cartell ni programa per tal de no revelar als vianants on i com naixerà cada proposta artística. Això sí, ja es poden admirar els treballs de Ben Wine a les faroles de les andanes del port o la creació de Said Dokins al carrer Ignaci Wallis.

El Bloop Festival és un projecte d’art avançat, creat per Biokip Labs i dedicat a l’art proactiu basat en l’ètica de “l’art és per a tothom”, la filosofia de la qual és advocar per la seva gratuïtat, encoratjant un públic universal a reflexionar sobre els problemes socials actuals. Per fer-ho, es nodreix de murals colossals, instal·lacions interactives, música, tallers, videomapatge, pintura artística tradicional, escultures de tots els materials i concursos.

Cada edició apunta a un tema específic i l’artista crea les seves estètiques al respecte. Aquest any, el tema sobre el qual giraran les intervencions artístiques és la ‘resiliència’, “un missatge de resistència davant les adversitats”, com especifica el seu organitzador, Matteo Amadio.