Portal Oficial de Turisme d'Eivissainfo@ibiza.travelSALA DE PREMSA ACTUALITAT

L’illa d’Eivissa està envoltada per nou fars, cadascun amb la seva pròpia història

Igual que les torres de defensa, els fars envolten l’illa d’Eivissa per guiar els vaixells i donar lloc a la seva història particular.

Igual que les torres de defensa, els fars envolten l’illa d’Eivissa per guiar els vaixells i donar lloc a la seva història particular. L’illa té nou d’aquestes construccions, algunes de les quals ja no estan en funcionament.

Far de Botafoch

Aquest far està situat a una altura de 31 metres sobre el mar i els seus llums es veuen a 14 milles nàutiques. Es tracta d’un far molt popular entre els eivissencs, ja que està situat a la part final del passeig Marítim d’Eivissa, en un illot que porta el mateix nom. El topònim ve de lluny i podria traduir-se com “brolla foc”, ja que antigament, en aquesta mateixa ubicació, s’hi feia foc per orientar els vaixells.

Far des Vedrà

Es troba a la cara nord de l’illot des Vedrà, per la qual cosa no pot veure’s des d’Eivissa, raó per la qual és un dels més desconeguts. Fins al 1971 estava considerat com una balisa de posicionament, però després de la millora del seu sistema d’il·luminació es va qualificar com a far.

Far de Punta Grossa

Està situat al nord de l’illa i actualment es troba fora de servei. El seu accés des d’una zona de penya-segats, i en un promontori a uns dos quilòmetres i mig de distància del lloc més proper amb camí d’accés, van comportar algunes complicacions i obstacles per a l’obra de construcció. Els materials es transportaven per via marítima i després es pujaven a l’emplaçament en què es va aixecar el far.

Far de sa Conillera

Es va construir el 1857 a l’illot més gran de Ponent sota la direcció de l’enginyer mallorquí Emili Pou, “pare” de la majoria dels fars que il·luminen les Pitiüses. Està situat a 60 metres sobre el nivell del mar i passat un camí de 400 metres. Va ser el segon far que es va construir a Eivissa i Formentera i té un abast de 20 milles.

Disposa d’una torre de 16 metres d’altura situada al centre d’un edifici amb forma circular en què se situaven els habitatges del faroner principal i el seu ajudant, a més de les dependències pròpies per al servei tècnic de les instal·lacions.

Far de ses Bledes

És el far més occidental de tot Eivissa. Tot i que en origen va ser concebut com a balisa, el 1967 es va convertir en far. Només s’hi pot arribar per mar.

Far de ses Coves Blanques

Està situat a Sant Antoni de Portmany, al passeig de Ses Variades. És de molt fàcil accés a peu i des de la seva ubicació es pot admirar una de les postes de sol més famoses del món. Actualment està totalment renovat i conté un museu marítim, però ja no funciona com a far atès que la torre va ser eliminada.

Far del port d’Eivissa

Rep els vaixells del port i ha passat a fer funcions de balisa, més que de far. S’hi arriba a través d’una agradable passejada fins al final de l’escullera del port i és, per tant, un dels fars de més fàcil accés de l’illa.

Far des Moscarter

Es va aixecar el 1978 a Portinatx i presenta una de les construccions més vistoses per les seves ratlles obliqües blanques i negres alternades. Mesura 52 metres i és un dels fars més alts de les Balears. S’hi arriba fent una passejada d’uns vint minuts, vorejant la costa nord de l’illa, des de la platja des Portixol de Portinatx.

Far de Tagomago

Es va construir a principis del segle xx i està situat a l’illot de Tagomago, al nord-est d’Eivissa. Només s’hi pot accedir per mar.