Portal Oficial de Turisme d'Eivissainfo@ibiza.travelSALA DE PREMSA ACTUALITAT

Els cinc millors racons per pescar a Eivissa

Eivissa és l’indret perfecte per a aquesta pràctica esportiva, ja sigui participant en excursions organitzades o tirant la canya a qualsevol de les seves cales o costes.

Qualsevol racó del Mediterrani és idoni perquè els amants de la pesca gaudeixin al màxim de la seva afició. Eivissa és l’indret perfecte per a aquesta pràctica esportiva, ja sigui participant en excursions organitzades o tirant la canya a qualsevol de les seves cales o costes, sempre i quan es disposi del carnet reglamentari per fer-ho. De fet, la seva arquitectura i història parlen sobre com la pesca era el mitjà de vida de molts illencs i la important tradició que suposava, i que encara suposa, a les seves llars i establiments.

A més, Eivissa té espècies úniques, pròpies del mar Mediterrani i algunes genuïnes de l’illa, com el mero, el gerret, la roja (similar al cap-roig), el moll, els raors, la bruixa o el sorell mediterrani.

A l’illa d’Eivissa es practiquen diverses modalitats d’aquest esport: la pesca recreativa, la pesca submarina o la pesca esportiva. Com totes les regions d’Espanya, disposa de llicències pròpies; en el cas de l’illa d’Eivissa, aquesta gestió s’ha de fer a través del Consell d’Eivissa, a la seva Oficina d’Atenció a la Ciutadania, situada a l’avinguda d’Espanya, 49, primera planta, en horari de 9.00 a 14.00 hores, de dilluns a divendres.

En aquest article repassem alguns dels millors indrets per als amants de la pesca:

  1. Platja de Talamanca

La platja de Talamanca està situada a dos quilòmetres de la ciutat d’Eivissa i destaca per la seva longitud i per la seva forma corba, que la converteix en un racó ideal per practicar aquest esport. Depenent de l’època, en aquest punt és possible pescar fins i tot calamars.

  1. Cala Vedella

Cala Vedella és una platja molt àmplia que, per la seva situació, envoltada de muntanyes, s’assembla a una piscina natural i en la qual és un veritable privilegi practicar la pesca. A més, en aquesta cala, situada al municipi de Sant Josep de sa Talaia, hi ha diversos penya-segats i una gran varietat de peixos.

  1. Cala Gració

Al municipi de Sant Antoni de Portmany s’hi situa la petita platja de cala Gració, que disposa de 50 metres de longitud i presenta moltes roques al voltant que la protegeixen del vent. Aquesta cala és excel·lent per practicar diverses activitats, entre les quals hi ha la pesca.

  1. Cala de Sant Vicent

Per a molts, la cala Sant Vicent és un dels millors indrets de l’illa d’Eivissa per fer aquesta pràctica esportiva. A més de poder pescar amb canya des de la costa, i trobar una gran varietat d’espècies al mar, també hi ha moltes empreses que ofereixen excursions a residents i turistes en les quals proposen fer aquesta activitat des d’un vaixell.

  1. Platges de Comte

Platges de Comte ofereix un paisatge preciós i és una de les més visitades a l’estiu. Tanmateix, durant els mesos d’hivern és ideal per pescar, per la qual cosa acostuma a oferir una imatge de pescadors ben matiners a la recerca de bones peces per endur-se a casa.

A tots aquests racons hi ha casetes varador de pescadors que ofereixen el millor ambient mariner i la possibilitat de submergir-se íntegrament en aquesta activitat.