Portal Oficial de Turisme d'Eivissainfo@ibiza.travelSALA DE PREMSA ACTUALITAT

Ruta de la Sal, la regata d’altura més important del Mediterrani

Durant les vacances de Setmana Santa, Eivissa esdevé l’escenari perfecte per organitzar nombroses proves esportives que, per terra i per mar, transformen l’illa en un dels epicentres del trail, del ciclisme i, evidentment, de la vela. Aquesta darrera modalitat té nom propi: la Ruta de la Sal.

Durant les vacances de Setmana Santa, Eivissa esdevé l’escenari perfecte per organitzar nombroses proves esportives que, per terra i per mar, transformen l’illa en un dels epicentres del trail, del ciclisme i, evidentment, de la vela. Aquesta darrera modalitat té nom propi: la Ruta de la Sal.

Aquesta regata d’altura, en què hi participen gairebé 200 embarcacions, té l’origen en la ruta que en temps passats feien els exportadors de sal d’Eivissa, que unia Barcelona amb el punt més proper a la Península: Sant Antoni de Portmany. Avui, reconvertida en una prova esportiva amb més de trenta anys d’història, aquest viatge es presenta en tres versions: la versió Barcelona, amb sortida des de Castelldefels, la versió Dénia, amb sortida des del port de la mateixa ciutat alacantina, i la versió Mallorca, els participants de la qual salpen des del port d’Andratx.

Amb el vent, amb el mar i amb l’aventura com a protagonistes, els navegants emprenen un viatge per unir la Península, o Mallorca, amb Eivissa, que s’iniciarà el 18 d’abril vinent. La sortida des de Port Ginesta tindrà lloc a les 11.00 hores i la sortida des del port d’Andratx, a les 12.00 hores, mentre que la versió Dénia salparà a les 14.00 hores. A la primera versió, els navegants recorreran, aproximadament, unes 140 milles nàutiques; a la sortida des de Dénia, la distància mínima serà de 120 milles nàutiques i, en darrer lloc, en la versió des de Mallorca, que unirà Andratx amb Sant Antoni de Portmany, deixant les illes de Tagomago, Formentera, es Vedrà, Bledes i Conillera per estribord, serà de 103 milles nàutiques.

Tot un esdeveniment que fa que qui hi participi, repeteixi.

Es pot obtenir més informació sobre les bases, les activitats i les inscripcions a www.larutadelasal.com