Portal Oficial de Turisme d'Eivissainfo@ibiza.travelSALA DE PREMSA ACTUALITAT

Eivissa, l’illa dels cotxes elèctrics

L’illa d’Eivissa és pionera en la implantació de sistemes de mobilitat elèctrica adreçats a substituir en un futur proper el parc de vehicles actual.

L’illa d’Eivissa és pionera, en el marc de l’acord assolit per la Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat del Govern de les Illes Balears, en la implantació de sistemes de mobilitat elèctrica adreçats a substituir en un futur proper el parc de vehicles actual.

Preservar la natura i afavorir les energies renovables ha esdevingut una prioritat a l’illa, que actualment té un nombre important d’estacions de càrrega de vehicles elèctrics, tant privades com públiques, repartides per tots els municipis de l’illa. Aquesta actuació forma part del pla Ibiza Smart Island, que pretén convertir Eivissa en un espai connectat i sostenible.

El projecte permet als residents a l’illa accedir als punts de càrrega de manera gratuïta, gràcies a una targeta que s’adhereix als vehicles. D’aquesta manera, a Eivissa ciutat enguany s’han ampliat de dos a quatre els punts de recàrrega, però a més s’han habilitat cinc estacions a Sant Antoni de Portmany, dues a Santa Eulària i quatre més a Sant Josep de sa Talaia, que se sumen a la que ja hi havia disponible a Sant Joan de Labritja. Aquesta xifra anirà augmentant, atès que el Govern balear preveu incrementar-ne el nombre a l’illa fins arribar als 55 punts, gràcies a una inversió de 8,7 milions d’euros que es repartiran per tot l’arxipèlag.

Els usuaris que disposin d’un vehicle elèctric poden consultar en aquest web on hi ha les estacions de càrrega, quin és el seu estat, si estan disponibles o no o si tenen algun tipus d’incidència.