Portal Oficial de Turisme d'Eivissainfo@ibiza.travelSALA DE PREMSA ACTUALITAT

Parc Natural de ses Salines: un paradís per a l’albirament de flamencs

Al Parc Natural de ses Salines hi viu la principal població d’aus aquàtiques d’Eivissa, ja que els seus aiguamolls són refugi per a diverses espècies…

Al Parc Natural de ses Salines hi viu la principal població d’aus aquàtiques d’Eivissa, ja que els seus aiguamolls són refugi per a diverses espècies, entre les quals els flamencs. Si ens endinsem al parc, podrem albirar desenes d’exemplars d’aquestes aus, que s’alimenten de crustacis i d’algues. Enguany, a més, s’ha comptabilitzat a l’illa l’existència de més de 1.000 flamencs, un recompte que ha dut a terme el personal tècnic del parc natural i que és el més elevat des que va començar a registrar-se la presència d’aquests exemplars, l’any 1988.

Aquestes esveltes aus de color rosat es poden observar des de la carretera principal de ses Salines o des dels diversos miradors que hi ha al parc on, a més, hi ha punts d’informació visual que en detallen les particularitats, així com les d’altres aus migratòries.

El Parc Natural de ses Salines és considerat un dels espais naturals més rics, diversos i singulars de la regió biogeogràfica de la Mediterrània occidental.

Per què els flamencs són de color rosa?

Els flamencs presenten un color rosat particular que és més o menys intens segons la seva alimentació. El sistema digestiu d’aquestes aus extreu els pigments vermellosos dels microorganismes que ingereix i aquests es van acumulant a poc a poc a les seves plomes, a mesura que creixen. Quan aquesta au presenta un bell color rosa, és senyal que s’alimenta correctament i que té una salut i una “capacitat de seducció” correctes.

En concret,  a Eivissa els estanys del Parc Natural de ses Salines contenen una gran quantitat d’un petit crustaci denominat Artemia salina que ajuda a garantir el manteniment de les llacunes i la puresa de la sal i que, a més, és l’aliment preferit dels flamencs.