Portal Oficial de Turisme d'Eivissainfo@ibiza.travelSALA DE PREMSA ACTUALITAT

Un dia en família a l’Aquàrium de Cap Blanc

Al municipi de Sant Antoni de Portmany, sota una cova natural, es troba l’Aquàrium de Cap Blanc, un espai situat a prop de cala Gració…

Al municipi de Sant Antoni de Portmany, sota una cova natural, es troba l’Aquàrium de Cap Blanc, un espai situat a prop de cala Gració que conté diferents espècies que habiten a les aigües d’Eivissa. Abans de ser un aquàrium, aquesta cova (també coneguda com sa cova de ses Llagostes) era un viver on es criaven peixos i sobretot llagostes, però a finals del segle xx es va transformar en un aquàrium amb la finalitat d’acollir una mostra de les principals espècies del Mediterrani eivissenc.

La cova que allotja aquest aquàrium està formada per l’erosió del mar sobre la costa i té una extensió de 400 metres quadrats, així com diverses entrades d’aigua de mar distribuïdes per diferents punts de l’espai per tal que la circulació i renovació de l’aigua siguin constants, tot aportant les millors condicions marines als habitants d’aquest aquàrium.

L’Aquàrium de Cap Blanc està distribuït en diverses àrees. Hi ha la “zona del llac”, on descansen els peixos més grans com ara els mers, les rajades o les orades, mentre que els peixos més petits viuen a les “peixeres adaptades”, distribuïdes per la cova, on hi ha espècies com els serrans, els làbrids o les escórpores.

És una excursió ideal per passar un dia en família, aprenent sobre les diverses espècies marines que viuen a les aigües eivissenques, en un espai que reprodueix les seves condicions de vida naturals.