Portal Oficial de Turisme d'Eivissainfo@ibiza.travelSALA DE PREMSA ACTUALITAT

Patrizia Longarini, artista, galerista, fotògrafa i impulsora de P|Art Ibiza

Fa cinc anys que Patrizia Longarini, italiana de naixement i eivissenca de cor, apropa l’art a eivissencs i turistes de l’illa d’Eivissa a través de la seva galeria pròpia P|Art Ibiza.

Fa cinc anys que Patrizia Longarini, italiana de naixement i eivissenca de cor, apropa l’art a eivissencs i turistes de l’illa d’Eivissa a través de la seva galeria pròpia P|Art Ibiza. Situada a la carretera de Ca Na Negreta, P|Art Ibiza ha esdevingut el punt de trobada on més de noranta artistes d’arreu del món han projectat les seves obres.

Segons Longarini, “la nostra galeria neix com un repte de veure fins on podíem arribar, i en aquests moments podem dir que hem portat artistes internacionals molt forts, que han exposat les seves obres per primera vegada a Eivissa”. En aquest sentit, Patrizia destaca la importància que “els eivissencs s’interessin per conèixer tot el que hi ha a fora”.

Durant aquests cinc anys, P|Art Ibiza s’ha fet coneguda pel seu compromís d’apropar al públic de l’illa una nova cultura, artística i internacional, i esdevenir un espai atractiu per als artistes més importants del panorama artístic mundial actual. “Ara veiem com la gent ve i s’interessa cada vegada més per les obres, valora més l’art i ens pregunta més”, avança la galerista.

En aquesta línia, Patrizia indica que “estem molt orgullosos de portar a Eivissa artistes tan especials, d’un altíssim nivell nacional i internacional”, i avança que “ara estem intentant portar un fotògraf xinès, Liu Bolin, que s’amaga dins la seva obra per enviar el missatge que l’obra mateixa som nosaltres”. Un exemple més que amb treball i esforç aquesta galeria continua cada any amb el mateix objectiu de descobrir i exposar el mateix art que es pot apreciar a les grans ciutats del món.

Amb aquest sentiment d’amor i de dedicació per l’art i la cultura d’Eivissa, Longarini ha sentit sempre una responsabilitat amb les ONG eivissenques, amb les quals treballa des que va començar, “tot i que sabem que hi ha moltes associacions sense ànim de lucre que requereixen ajuda, nosaltres valorem sempre quina és la més necessitada i apostem per noves iniciatives solidàries”, conclou Longarini. Prova d’això són les nombroses donacions i projectes que ha impulsat aquesta galeria, com subhastes solidàries a benefici d’APNEEF, exposicions contra el càncer, en suport de l’Associació Elena Torres, esdeveniments destinats a recaptar aliments per a persones necessitades de l’illa, per trobar llar a gossos conillers eivissencs o per vetllar per l’entorn i protegir la Mediterrània, entre d’altres.

Una creadora que transmet, a més, un missatge d’ànim a la gent i als establiments d’Eivissa: “penso que entre tots, galeries, restaurants, hotels i tota la gent que viu aquí tot l’any, hauríem de treballar i generar sinèrgies per impulsar el moviment artístic a l’illa per estar més oberts i atents al que ve de fora”.