Portal Oficial de Turisme d'Eivissainfo@ibiza.travelSALA DE PREMSA

Perseids i festes de Sant Llorenç de Balàfia

Sant Llorenç de Balàfia es troba situat al cor verd de l’illa d’Eivissa. Aquest racó de la més gran de les Pitiüses té com a centre neuràlgic la seva església, envoltada de poques cases i, sobretot, de camp.

Sant Llorenç de Balàfia es troba situat al cor verd de l’illa d’Eivissa. Aquest racó de la més gran de les Pitiüses té com a centre neuràlgic la seva església, envoltada de poques cases i, sobretot, de camp. En aquest poble senzill només hi ha un bar, un restaurant, l’església i el col·legi, però a l’illa és ben conegut pel seu berenador, on es pot gaudir d’un magnífic pícnic entre els pins.

Durant tot el mes d’agost, aquesta parròquia celebra les seves festes amb balls, activitats culturals i gastronòmiques i un programa farcit de tradició. Unes dates que també ens permeten gaudir de la Pluja dels Perseids, les estrelles fugaces més potents i populars, conegudes també com a llàgrimes de Sant Llorenç. Aquest fenomen es repeteix cada any i la seva màxima activitat es produeix de l’11 al 13 d’agost, dies que coincideixen amb la celebració de les festes d’aquest poble pintoresc, que té com a un dels seus atractius admirar aquest fenomen.

Aquest esdeveniment és una excusa perfecta per desplaçar-se fins a Sant Llorenç de Balàfia per tal de gaudir d’un programa complet d’esdeveniments relacionats amb la música i l’art, on no falten les obres de teatre, els concerts en directe a càrrec de diferents grups i bandes de l’illa o els espectacles de ball tradicional eivissenc. També l’esport hi té un paper protagonista, amb trobades com el dia del pedal, concursos de tir amb arc o excursions i caminades pels extensos camps del poble.

El dia gran d’aquesta població, que és el 10 d’agost, comença amb el repic de les campanes i amb una missa amb processó en honor del sant que li dona el nom.  També es celebra una desfilada de carros, una exhibició de ball folklòric i una degustació de dolços típics com les orelletes o els bunyols acompanyats amb vi de la terra. A la tarda, les activitats i els focs artificials prenen vida i a continuació arriba la música amb la “Nit de Rock” i  amb els ritmes dels 80 i els 90 en una festa “Flower Power”. Tot aquest ambient festiu es combina amb la pluja d’estrelles, un esdeveniment astronòmic que ens permet arribar a observar dos meteors per minut.

Aprofitant l’excursió, us recomanem que no deixeu de visitar l’arquitectura del conjunt rural de Balàfia, que data de l’època musulmana i està considerat Conjunt Històric de Balears perquè representa l’arquitectura local de la manera més pura. Es tracta d’un entorn on és imprescindible ésser especialment respectuós, ja que les cases estan habitades, malgrat ésser un lloc atractiu per als turistes.